Yemek Tarifleri

Haberler

Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Somon Tarifleri > Somon Füme

Somon Fümeli Kanepe

Hazırlanması

Verdiğimiz tarif, en basit füme somonlu kanape hazırlanmasında kullanılmaktadır, ancak zamanınız varsa, somon balığını, ince kıyılmış dere otu ile hazırlanmış hafif bir jöle ile dah iştah açıcı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Ayrıca bisküvi kesme kalıpları kullanarak, değişik şekiller elde edebilirsiniz.Kanapelerin hazırlanması çok basittir; Kepekli ekmek ya da çavdar ekmeği dilimlerine tereyağı sürdükten sonra, üstlerine birer parça somon balığı yerleştirin.

Balığın üzerine de biraz limon sıkıp, karabiber serptikten sonra, ekmeklerin kenarlarını bir bıçak ile düzeltin ve her dilimi kare ya da üçgenlere ayırın. Her 5 dilim ekmek ya da 20 kanape için 150 gr. füme somona ihtiyacınız olacak. Küçük rulolar ya da çarkıfelek şeklinde servis yapmak istediğinizde ise, keseceğiniz geniş ekmek dilimlerinin üzerine tereyağı sürün, somon parçaları yerleştirin, limon suyu ve karabiber ilave ettikten sonra, rulo şeklinde sarın.

Folyo kağıdına sartığınız ruloları yeterli bir süre için soğutucunuza yerleştirin; böylece folyodan çıkardığınızda, rulo şekillerini muhafaza ediceklerdir. Servis yapmadan önce, her ruloyu, çarkıfelek şeklinde 6 şar dilime ayırın. 

Ürün Kataloğumuz için tıklayın